Skip to content

Away

Away mulai isnin ni to kmj...doakn aku sukses di sana...amin...

Lets MOve..

October 13, 2010

babai WP

 

disebabkan ak dh nyirap ngan f(x) ini WP, ak bwt kputusan utk move blog ni ke address baru @ blogger..

ni address baru: http://arepedia.blogspot.com/

k CHOW!

P/s: blog WP ini akan di delete bile2 mase jek.

blogging again..

October 6, 2010
upm

akhirnya terupdate gak blog ni stelah skian lamanya menyepi.. dari ak masuk kmj, smpaila kt upm skrg.. alsn berenti blog hnye satu iaitu M.A.L.A.S. =.+”

tp tu sume xpnting pon kn.. selg blog anythinginmymind ni msh hidop, selg tu la blog ni prlu di update..huhu.

cume tu je stakat ni.. len kali maybe ak akn cite cket perihal hidop ak sbg vet di upm ni.. CHOW!

p/s: henset ksygnku ilang..T.T

Kenanganku~

June 20, 2009

pas abes je kuliah kimia jumaat tu, aku cpt2 kuar dri dewan utk balek… yela… xpenah balek lg sjk 2bln lps… kalo trlps bas nti abes r aku… aku bru nak nek tgga jek mber dh siap bwk trn beg dier skali dri tgkt 2… aku pn mmprcptkn lg r lngkhku ke dorm utk amek beg sumer utk balek… nmpk aku cptkn lngkh jek mber aku pn lari utk kjr aku… so aku pn lari r… saje bwt kecoh cket…wawawa… dh amek sume beg aku ngan mmber aku cpt2 gi nek bas ke bp yg tlh disdiakn oleh pihak kolej (kot) utk balek… yela… kalo xcpt nti dh pnoh kne tggu bas lg stu plak… n alhamdulillah aku brjaye dptkn tmpt ddk kt bas tu… mber aku plak trpkse brdiri sbb tmpt ddk tu yg plg last skali… sian plak tgk dier… aku lbh lmbt dri dier kuar tp dpt tmpt ddk…huhu…

kire2 kol 8.10 p.m., aku smpai umah… rindunye kt umah… cam dh kt tmpt laen dh aku rase…huhu… pas isyak jek aku nmpk ssuatu yg bes kt laptop abg aku iaitu mesin scanner + printer yg dh lame aku idam2kn~ pas blaja cmne nk scan sume aku test r mskkn gmbr2 klas aku yg dlu dri tadika smpai skola mngh… n dis is da result~

n for da last scan sape terer cbe gitau aku bnde ni:

nani kore?

nani kore?

Sayonara…

May 10, 2009

esok pd pkol 2.30 ptg dh start pndftrn utk matrikulasi bg sesi ptg…
mntk2 r selamat smpai n xsesat cam slalu…huhu…

bg korg yg xtau lg, aku akan ke Kolej Matrikulasi Tangkak, Johor pd keesokan hari…
so ada la rasa cuak sket2…(sbb buku akaun blom photostate lg…=.=”)

n buat komradz kt republic of 1991 sana,
xkirela korg smbung blaja kt mana nti…
kat maktab ke ipta ke ipts ke form6 ke kt hutan(cam rangers) ke…
aku doakan korg brjaye dgn sukses kat sana…
n doakan kesuksesan aku skali kt matriks nti…

n bwt e***, trimas sbb sudi jd besfren aku…
asbab engkolah, aku knl ngan bdk2 kt republic 1991 yg molek2 gitu…
bkn stkt muka je molek2, prangai pon molek like apam balek…kui3~

bila dikenang2 balek, cam baru skjp je tragedi tu brlaku…
dari mula brjnk2 ngan group 1991 fs time nk dkt spm dlu….xlame pstu fa sbg promoter utk forum bru tlh bwt topik bru utk knlkn republic of 1991 tu…
mase tu msh xbrmnt n just register jek…
lps si ‘e’ a.k.a. my assistant(kui3) ajk aku join sana ngan brsngguh2 baru la trgrk hati aku utk mencuba try test berforum kt sane plak…
n makin lama makin ramai yg aku knl kt forum tu…
n xlama pastu aku tlh mndpt amanat utk jd slh sorg gfx krew kt sana…
disbbkn aku hanya amatur dlm seni photoshop ni, aku pon brcdg utk praktis aku nyer skil ngan bntu republicans yg tringin nk signature yg kool2…
aku pon ngan sedaya mngkin bwt la wlaupon aku tau yg skil aku hanya thp knk2 jek…huhu…

——————————————————–

wlaupon aku cuma penah tgk muka korg n xpenah brjmpe, tp aku ttp anggap korg sbg besfren ku…
aku hrp korg pon same cam aku gak r…huhu…

n 4 da last post, aku dh sediakan satu lagu khas(tp bkn aku yg nyanyi) utk korg sume exspecially for republicanz n my frenz n sape2 yg lahir pd 1991 kat post aku kt blogaleri aku…
klik kt link bwh ni:

http://arepartz.blogspot.com/2009/05/final-artz.html

kalo link x brfungsi, just copy paste link tu kt browser korg…

(post ni brsmbung kt link tu….)

Award + tag lg…

May 9, 2009

@ rules…
1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..
2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..

Fa

– die kate die cumel
– slalu buzz aku time aku tgk jdrama
– bdk erat
– penah gitau aku yg die penah confess kt seseorg n direjek….cyan…
– penulis fts yg brimaginasi tinggi

Eida

– bkl ustazah
– ske kanak2
– avatar ym die high heels
– slalu tnye psl kom kt aku
– muke cam ex-classmate aku

p/s: sape lg huh yg bg award kt aku neh…? =.= sori kalo name korg xde…tp korg ttp bes! huhu…

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

– name ku arep
– umo 18 taun pd 18/7/2009
– dok sri lalang, kluang, johor
– adek bradik 9 org (include me)
– ske mkn tp xgemok2 gak…

– ske on9 tp xleh slalu sbb adek bradik laen nk on9 gak…huhu…
– akan mlnjutkn pljrn ke kmj isnin ni
– plek2 sket
– ensem sket
– ade sket alahan kpd habuk

Anda perlu memilih orang penerima award dan describe tentang mereka.

ITU KAMU!!! (yg blom dpt jela…)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AWARD FROM EJUDIN

anugerahkan award ni kat org yg mesra & berinspirasi

syafeeq, fa, areefah, norkhalida azmi, afnan-kun, asked(bkn name sbnr), iza-chan, serunai a.k.a serunai,

n sume bdk2 republic 1991~

+

KAMU!!

p/s: akhirnye brjaye sgle utang tlh diselesaikn…=.=”

tag gila dari fa yg gila~

May 9, 2009

3 perkara yang anda rasa gila

  • makan sampah
  • jd sorg otaku yg btol2 fanatik
  • buang duit utk vote program realiti tv y lebih kpd nyanyi uh.<<same cam fa

3 perkara yang boleh buat anda gila

  • tmnut bile bwt hal
  • lyn org gila
  • xtau nk bwt ape…=.=

3 perkara gila anda pernah lakukan

  • tanya pengetua bleh x balek awal time hari trbuka prtama taun lps…n aku dh agak bliau xkasik balek nyer…+_+”
  • bwt lwk bodo thp gaban kat umah member masa bwt majlis kt umah bliau…sume org gelak n aku rase sgn cket sbb tuut pn disuspek nmpk aku bwt lwk tu…huhu…
  • on9 smpai kol 4 pg….tido kjp…bangun subuh….smbung on9 smpai zoho…kne demam…x_x

3 perkara gila anda teringin lakukan

  • jd pelukis komek wlaupon aku tau yg aku xpenah amek ps sjk form 1…
  • baring tgh2 jalan…cam best…
  • xgi matriks sbb maleh nk blaja balek pas cuti yg pnjg nih…huhu…

3 perkara gila anda tidak akan lakukan

  • bunuh diri.dosa besar nih.mati skali je.xnk xnk.<<same cam fa
  • minum arak
  • berzina…mntk dijauhkn r…amiin…

3 perkara gila yang mencuit hati bagi anda

  • tgk telatah abg aku yg trnct akal kunun nk away dri umah sbb adek aku tgk cite laen mse die nk tgk wrestling….tp xaway pn…takot kot…muahaha!! las2 bg gak tgk wresling…sian plak tgk die ngadu kt mak…kui3
  • tgk telatah member aku yg sgt fanatik ngan kamen rider smpai aku trikot2 ngan prangai die…HENSHIN!!
  • xtau la…=.=

5 orang gila yang anda ingin tag

  • orang gila kt republic yg blom bwt tag ni
  • orang gila kt republic yg blom bwt tag ni
  • orang gila kt republic yg blom bwt tag ni
  • orang gila kt republic yg blom bwt tag ni
  • orang gila kt republic yg blom bwt tag ni

p/s:….tu pon kalo korg rajen r….

Mission Success!!

May 8, 2009

Akhirnye sgale urusan psl isik sume borg n bnde utk matrik dh selesai…(wlaupon msh blom tau drh jns ape lg…=.=)

Pasni aku akan aktif bwt smntara wktu sblom ke matriks~
Tag gila fa n award yg korg kasik kt aku akan aku cbe bwt sblom gi matriks…insyaalllah…

wait2 4 da next post~

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.