Skip to content

Away

Away mulai isnin ni to kmj...doakn aku sukses di sana...amin...

Bad n Good News

May 6, 2009

Pagi itu indah spt biasa~
tidur yg lena trhnti disana~

pagi tu lps balek dri surau solat subuh, aku ,spt sudah jd tabiat duduk atas kerusi utk rehat jap (ilangkn ngantok). n pd kebiasaannya aku trtido kt kerusi tu smpai nk dkt tghari…=.=
tp pagi tu aku trsdr dri tido cpt sket iaitu dlm kol 7.30 pg lps dikejutkn dgn suara adek aku:

Mak! Idah kena lggr kete!

masa tu aku trsdr n msh dlm mamai mode lg…so aku bwt xtau jek la…tp bila ada sorg pakcik berpakaian ‘jaga’ dtg n dia ckp dia boleh jd saksi utk adek aku yg kena lnggr tu psl sape yg lnggr n etc, baru trg sikit mata aku…
mak bpk aku panik smcm n terus bergegas pegi hospital tgk Idah, atau nama sbnrnya Rafidah stu2nye anak prempuan mereka (stu2nye adek prempuan aku gak ==”)
adek aku yg nmpk adek pompuan aku kmlngn tu pn ikot skali utk jd saksi bila ada org tnya nti…

kmlngn tu brlaku masa dia nk lnts jln pegi bus stop utk tggu bas skolah (naik bas skola msti gi skola kn?) tnpa guna jejantas…
yela…jejantas tu kan jauh n melecehkn…kalo bas dtg msa tgh naik jjnts tu kn susah…
tp kalo kne lnggr camni pandai2 la korg hendel…huhu…

(/me pn xgne jjnts gak biasenye…=.=)

risau gak kalo ada apa2 brlaku sbb baru2 ni adek member abg aku tu kmlngn jgk n trus mnggal dunia…OMG!
ape yg aku bleh bwt hnye brdoa supaye semuanye slmt…amin…

n dlm kol 12 lbh tu adek aku yg kmlngn tu pn balek…
aku tgk cam oke jek…cme baju dia msh ada ksn drh cket…
org yg lnggr tu pn mntk maaf n bg parent aku duit dlm 300 utk byr duit hospital sume…
parent aku amek jela…rezki kan? kui3~ =_+”

p/s:sian tgk gigi adek aku bnyk yg pth sbb kmlngn tu… bhgian dlm mulut dia msh keluar drh lg… X_x”‘

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

n the good news are hmpir sume urusan matriks aku dh slesai…tggl barukan buku n bwt kad giro tu jek…huhu…

(brg2 sume pon blom beli lg sbnrnya…kwang3~)

in addition, abg aku psg astro smlm~
die psg tu pn sbb nk tgk bola je lerh…

/me xmnt jage mlm utk tgk bola…kui3~

p/s: smlm man u mng kn…+_+

Revive with 100 Plus

May 1, 2009

Stlh bbrpa hari xon9 (ekceli 1-2 hari jek) akibat dilanda srngn demam mngejut, akhirnya blog AnythingInMyMind akan mula kembali aktif spt biasa…wlaupon xbrape aktif dari dlu pn…=_=”
tp utk sminggu n kebwh je kot sbb 11 mei ni kemasukan ke matriks plak…huhu…
mngkin kalo ade mase lpg or cuti sem ke mngkin leh update lg kot…tu pon kalo abg aku xtarik balik internet kat sini lerh…kui3…

brbalek kpd cite dmm td, puncanya mngkin disbbkn kurang tido.
mana tak nya…mlm tu dh on9 smpai kol 4…tido skjp…bngn suboh…on9 lg…kui3…
ingt kol 12 nk tido dh…jiran pnggil sruh angkt brg knduri kawen…xjd tido…ptg plak tgk cite emil emilda (sbb dlu xtgk cite tu)…pstu upik abu dan laura plak…kol 3.30 cmtu bru leh tido…mlm tu on9 lg…lama2 aku pon terkena virus selsema on9 …huhu…

spnjg kena dmm tu baru la tau nak tido siang malam…bngn pn time solat jek…lps solat smbng tido balek.
disbbkn kpala pening kalo bangun…mkn pon xlalu bile dmm nih…mnm 100 plus jela yg bleh pon wlaupon rase pahit gak masa tu…botol besar baru RM 2.80 (harga promo)…murah kn? (iklan jap)

tu jela post bwt masa ni…xde idea lg nak post ape…xlupa gak ucapan congratez bwt korg2 yg dpt upu kt mana2 tu…mana2 yg xdpt tu mngkin ada rezeki yg lain…hanya Allah yg tau…

p/s: aku xmhn upu. so jgn tnye aku lg aku dpt upu mana sblum korg aku ‘death’ kn…grr =_=+
jkjk

Laz day of skool…

April 22, 2009

tringt plak mse zmn skola dlu2…
dri aku kecik, tabika kemas (yg xbrape ingt memori masa tu…)

pstu masok skola rndh…dpt rmt mse tu….mkn free~ hoho!
penah dpt nombor bes mse drjh 2….kali pertama dan terakhir aku dpt nombor satu…bnggenye~ pstu dh xpenah dpt dh…kui3

knl ngan cikgu2 yg baik hati, cam Ustaz Zaki yg suka baca komek…ape da ustaz baca komek…siap pnjm komek ngan murid lg tu ustaz neh…mmg sporting gilak r…rindu plak kt dier…xdgr cite pa pe pon lps dpt twrn ke mesir diprtghn taun dia ajar klas kitorg…huhu…

result UPSR plak bleh dikatakan yg trbaek r masa taun aku tu…rmai yg dpt 4a(trmsk aku) n ada la bbrapa yg dpt 5a…huhu…

msk form 1 plak rasa cam dah besar sikit…sikit jela…tnggi ttp sama kot…huhu…
ada senior cuba nak pow aku masa kat kantin…tp disebabkan aku xpasan yg dia tgh pnggil aku, so dia pon bengang n aku slamat dari dipow…ngeh3~

time form 3 ada sorg minah bg adiah valentine…disbbkn fikiran aku masih mnth masa tu, so aku bwt xlyn je n pompuan tu pon carik mamat lain plak…rasa nyesal plak…adess…but kapel ttp haram yek…

time form 5 cuba nak aktifkan diri ngan join bbrapa prsatuan…sbnrnye utk elak dari 100% kna plkn sbb aku xaktif langsung ngan aktiviti2 skola neh sblum2 neh…kui3
sblum neh aku msk kadet polis n aku xamek tau sgt pon psl aktiviti2 kadet tu…last2 nama aku xtrsenarai dlm kadet tu…so aku pon dibuang kadet n dipksa masuk pbsm plak…kwang3~

ada sorg member kt klas aku yg emak die seorg guru penasihat utk pbsm…so sbg anak yg soleh(chewah! sdgkn die ni ketua kawad sbnrnye…), member aku ni pon carik bdk2 pbsm utk dimskkn ke dlm ahli kwd kaki…n aku adalah slh seorg darinya…
n bwt prtama kalinya dlm sjrh, pskn kawad pbsm skola aku time tu dpt tmpt ke-3 prngkt daerah! Alangkah gmbiranya senior2 pbsm mse tu sbb sblum ni xpenah dpt ape2 nombor pon kt prngkt daerah…huhu…
so kami semua, ahli2 kwd kaki pon diblnje oleh emak bliau neh kt kfc…masa tu xde boikot lg, so aq mkn dgn lazatnye…nyum3~<(xpenah ade org blnje kfc sblom neh…bdk kmpong…lol)

n pada taun tu jgk aku n bbrape bdk klas aku yg laen yg xde ape2 jwtn kt skola or klas ditwrkn oleh cikgu BI + cikgu pustakaan skola kitorg utk jd pengawas pusat sumber n dijnjikn mata kokurikulum yg bnyknye lbh kuang cam jd pengawas skola….
hoho! aku nanti2kn pluang utk nak naikkn lg mata koko aku yg sgt kurang bwt mse tu…so kami pon mnerima twrn tu ngan riangnya~(riang la sgt…)
bes gak jd pustakawan neh…lg2 jaga kaunter…bleh la knl2 ngan aweks or bdk2 kt skola tu yg rajin baca buku…hoho!(niat dh slh neh….=_=”)

sdr x sdr dh abes pon zmn prskolahan…
rase cam baru smlm je brlalu…
lps ni bnyk lg cabaran n dugaan bkl ditempuh…
doakan aku brjaye di matriks nnti….insyaallah…

kt bwh ni antara bbrape gmbr pd last day kt skola…
miss u my frenz, teachers n school~ T.T

Enter the matrix…

April 22, 2009

matrix

disbbkn neo dh tue skrg, so die carik pnggnti bliau diklngn pnduduk bumi utk haposkn rksasa jht…wacha!!
xsngke plak aq dipilih utk jd pnggnti bliau…kui3
ni buktinye…

matriks-23

*btw, aq xtau plak yg ade kolej matrix kt joho neh…=_+”

tringt plak kt cite matrix bile cite psl matrikulasi neh…
filem matriks yg prtame r plg bes bg aq….
yg lps2 tu cam ngarut lbh plak…huhu…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

back to reality…

Alhamdulillah…Syukur kpd Allah, Tuhan semesta alam…
akhirnye ape yg aku impikan slama ni jd realiti…

matriks1

semuanya trtulis kt ctu…
tggl nk bace jek…huhu…
haih…
skrg ni pening kpala plak nk isi borg matriks ni…
mcm2 deh…
pa pe pon, doakn aq brjaya msk n pass ngan brjaye kt sana…insyaallah…

~TAG FINISHED~

April 21, 2009

akhirnye brjaye gak aq mnghabeskn tag yg korg bg kt aq or mne2 yg trknr mse aq tgh sebok bce tag org len…adess.

tq 4 da tag team….

p/s: sape la yg reke idea tag ni ek…+_=”

tag from feeq

April 21, 2009

1.Upload satu gambar rakan terakhir yang anda jumpa dan dimana.

(xde gmbo r…aq mne de kamera…)

jumpa di surau time solat maghrib

2.Nama,panggilannya dan umurnya.

khairunazrin,along dan sebaya

3.Perkara terakhir yang anda lakukan bersama dia.

dh kt surau, solat jemaah lerh…

4.3 perkataan yang dapat menggambarkan diri dia.

-mke cam cine

-bwt mespes utk carik awek…adess

-rajin keje

5.Tempoh mengenalinya.

knl dri skola rndh…

rpt mse f4

6.Pendapat anda tentangnya.

plek n pramah

7.Dia mempunyai blog?nyatakan

xde…

die nk carik awek je…XD

8.Rakan yang ingin di tag.

-eida

-saf (jgn malas do)

-fawh yg hbt

-efa

-myra

-sape2 yg mmpunyai blog n rajen nk bwt

tag from fawh

April 21, 2009

1.Bekas kekasih saya adalah :

kasih binti kasihan…apekes?

2.Saya sedang mendengar :

Law of ueki (ED) – Kokoro no wakusei ~Little Planet~

3.Mungkin saya patut :

gunting rmbut. dh pnjg cam ali kucen dh…

4.Saya suka :

kamu…lol

5.Sahabat-sahabat baik saya :

klasmet kt skola n bdk republic 1991

6.Saya tak paham :

apsl la ko tnye soklan plek2…

7.Saya kehilangan :

wayar usb yg aq bli kt pc fair aritu T.T

8.Ramai yang berkata :

“bile nk amek lesen”. bg duit r oi…

9.Makna nama saya :

yang terpuji lg bijaksana sinun…hehehe…

10.Cinta itu adalah :

buta dan boleh mmbutakan…

11.Di suatu tempat,seseorang sedang :

masak. aku mkn jerk…lol

12.Saya akan cuba :

pas matriks…doakn ek…

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :

in heaven~

14.Telefon bimbit saya :

bli pkai duit fes gaji…

15.Bila saya terjaga dari tidur :

.saya tengok jam dalam henfon.<(same cam fawh)

16.Saya paling meluat apabila :

rase meluat

17.Pesta/Parti adalah :

mmbusankn…

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :

panda~

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :

form 5.

20.Hari ini :

nk tido.

21.Malam ini saya akan :

on9 smpai kol 2 (more or less)

22.Esok pula saya akan :

on9

23.Saya betul2 inginkan :

laptop…nk bg ke?

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :

xtgk crmin pg td…lalala~

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :

tmpt jual game n komek…

bli blah xde duit…

arked prmainan dh ade ps kt umah…bwt pe nk bzrkn duit lg…

26.Makanan Barat atau Jepun :

mne2 la aslkn halal

27.Bilik yang terang atau gelap :

gelap utk tido

28.Makanan segera adalah :

sedap

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?

“sesuke ko je mkn naget lbh dri aq ek…”

30.Siapa yang anda nak Tag?

org yg xpenah bwt tag nih…